Het Younicorp WoW (Way of Working) effect 

Normaalgesproken besteed je meer tijd aan je werk dan aan je vrienden of aan je (eventuele) partner. Daarom kan je werk maar beter leuk zijn! Met die drijfveer is Younicorp een kleine 3 jaar geleden gestart. Vanuit de gedachte dat mensen die lekker in hun vel zitten en plezier hebben in hun werk, beter samenwerken en als team meer presteren. 

Vóór Younicorp hebben we allemaal de nodige ervaring opgedaan bij andere ICT-bedrijven en daar vaak gezien hoe het niet moet: micromanagement op korte termijn financiële resultaten, waarbij de ontwikkeling van medewerkers het eerste is waarop bezuinigd wordt als het even wat minder gaat. 

Met Younicorp laten we zien dat je een succesvolle organisatie kunt ontwikkelen door het geven van vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid. Waarbij we leunen op zelforganisatie en de medewerkers samen de koers van het bedrijf bepalen. Met daarbij het nodige plezier; want werk moet vooral leuk zijn. 

Onze kernwaarden: de 3 V’s 

Ze kwamen al even voorbij, de 3 V’s: Vertrouwen, Vrijheid en Verantwoordelijkheid vormen het fundament van onze Way of Working. 

Vertrouwen is de basis van onze cultuur en onze belangrijkste kernwaarde. We vertrouwen elkaar en zijn volledig transparant. Taboes bestaan niet en alles mag en kan besproken worden. Dat is niet altijd even makkelijk en daarom laten we ons regelmatig coachen op teamdynamiek door onze huiscoach Judith

Younicorpers krijgen de Vrijheid om keuzes te maken en beslissingen te nemen, want we zijn volledig afhankelijk van onze mensen. Daarom kunnen we ook niet anders dan zelforganiserend te werk gaan en alle informatie open en volledig transparant met elkaar te delen. 

Bij veel vrijheid hoort ook Verantwoordelijkheid. Wij ervaren dat een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel een logisch gevolg is, als de basis van het vertrouwen aanwezig is en vrijheid gegeven, maar ook genomen wordt. 

Altijd Episch 

Als we ergens voor gaan, dan gaan we er vol voor. Voor onze klanten betekent dit dat we altijd die stap extra doen om de verwachtingen te overtreffen. Qua werk, maar ook qua relatie en qua samenwerking. Dat betekent dat we alleen genoegen nemen met de beste mensen. Mensen die gedreven zijn om het goede te doen. Die aanspreken en uitspreken en elkaar helpen waar nodig. En die samen veel plezier maken en hebben! 

Als je Younicorp al een beetje kent dan heb je vast wel eens gehoord over onze Epic Fridays. Die vormen de ultieme uiting van onze cultuur: om de 2 weken komen we op vrijdag bij elkaar op een epische locatie en werken we samen aan de ontwikkeling van Younicorp. We hebben het dan over belangrijke zaken waarover we samen beslissen, maar hebben vooral ook veel plezier met elkaar. Met voldoende ruimte voor ontspanning tijdens de Epische activiteit die onderdeel uitmaakt van de vrijdag. Van elektro-motorcross tot een workshop goochelen: ontzettend gevarieerd, maar altijd verrassend en leuk om te doen! 

Olievlek 

Langzamerhand verspreidt het Younicorp gedachtengoed zich bij en via onze opdrachtgevers als een olievlek. In het begin soms nog met wat ongeloof (“hebben jullie echt iedere 2 weken een Epic Friday?”: ja dus!), maar we merken steeds meer dat onze Way of Working en onze unieke bedrijfscultuur andere mensen aanspreekt en inspireert.  

Ben je een ervaren ICT consultant en nieuwsgierig geworden naar Younicorp? Of wil je eens een keer een Epic Friday meemaken? Vul dan het kennismakingsformulier in en we nemen snel contact met je op! 

Picture of Marc Smit

Marc Smit

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

Deep Democracy​

Met afstand de meest waardevolle Epic van afgelopen kwartaal: Deep Democracy. En hier lees je waarom het ook voor jou interessant kan zijn.   Herken je

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party