Topteams realiseren met huiscoach Judith

Na ruim anderhalf jaar in dienst te zijn bij Younicorp, heb ik hands-on het effect kunnen zien van de sessies die wij (maandelijks) hebben met onze huiscoach Judith. Want trainingen om je inhoudelijke kennis te vergroten zijn standaard bij veel organisaties. Maar getraind worden in kennis hoe om te gaan met collega’s niet.  

Ervaren coach 

Onze huiscoach Judith heeft veel ervaring: al voor de Younicorp Saga begon, was zij in de picture bij Deniz en Marco. Dit had als voordeel dat de heren al wisten wat ze aan Judith hadden. Maar nog belangrijker: Judith kende hun sterke en minder sterke persoonlijkheidskenmerken en kon ze vanaf dag één helpen om hier optimaal gebruik van te maken. Om zo het fundament te creëren voor een organisatie die niet alleen leunt op kennis maar vooral op de mensen.

Verschil moet er zijn

Standaard is dat eenieder die in dienst komt bij Younicorp een MBTI persoonlijkheidstest aflegt.

Voor mij was dit iets waar ik nog nooit van had gehoord of mee te maken heb gehad. Waar ik in het begin iets had van ‘leuk om te weten’, zie ik er nu echt het nut van in.

Enkele voorbeelden/voordelen zijn:

  • Begrijpen hoe en waarom collega’s op een bepaalde manier reageren. 
  • Situatiegericht elkaars kwaliteiten zien en benutten.  
  • Knelpunten zien én benoemen (waar het schuurt tussen elkaar) en deze accepteren van elkaar.  

Door deze inzichten experimenteren we met het samenstellen van teams met grote diversiteit. En leren we steeds beter hoe dat zich vertaalt naar betere samenwerking en efficiëntie. 

Uitspreken en aanspreken 

Enkele sessies gingen ook over het uitspreken van je gevoelens. Want soms wordt er iets gezegd of gedaan wat je mogelijk niet lekker ligt. Persoonlijk reageerde ik daar dan wel op maar wimpelde het vaak af met een grap. Na openlijk over dit onderwerp te hebben gediscussieerd, werd mij duidelijk dat dit een averechts effect heeft omdat mijn collega’s dan niet doorhadden of ik nou serieus was of niet. Het zijn soms net die kleine dingen dat als je het van elkaar weet dat er rekening mee gehouden kan worden. Dit bevordert de communicatie op een positieve manier en neemt kleine ergernissen weg die onnodig kunnen uitgroeien tot veel iets groters. 

En over groter worden gesproken! 

Hoe leuk is het als er weer een kandidaat aanschuift bij één van onze Epic Fridays die zichzelf via de door Judith ingebrachte manier van voorstellen, door een CV Futura, presenteert. Dit CV bevat onder andere een kijkje in je professionele leven tot nu toe, waar je voor staat en wat jou energie geeft. Maar ook waar jij jezelf over een paar jaar ziet staan. Dit CV Futura blijkt in de praktijk toch altijd weer een hele mooie manier van over jezelf vertellen. Je moet hiervoor echt even een deepdive met jezelf doen. Mits goed voorbereid, kun je zo ook een goede indruk achterlaten op je (toekomstige) collega’s. 

Conclusie

Het is altijd weer spannend waar het de volgende Judith sessie over gaat. Maar ik kijk er toch altijd weer naar uit.

Afsluitend mijn dank richting Judith, je helpt ons individueel als mens sterker te worden en je help ons als Younicorp om next level collega’s te worden. Mede dankzij jou is het werken bij ons alsof je op bezoek gaat bij goede vrienden!

Picture of Olaf Hoogenboom

Olaf Hoogenboom

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

Deep Democracy​

Met afstand de meest waardevolle Epic van afgelopen kwartaal: Deep Democracy. En hier lees je waarom het ook voor jou interessant kan zijn.   Herken je

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party