Mijn eerste half jaar bij Younicorp: een avontuurlijk begin

Het eerste half jaar bij Younicorp was een waar avontuur. Want meteen na mijn QuandaGo training werd ik gevraagd om te helpen als integratiespecialist bij Grant Thornton. Niet zo gek want hiervoor had ik een vergelijkbare rol bij een vergelijkbare klant: Flynth Adviseurs en Accountants. Maar het was wel even heel want anders dan het QuandaGo platform implementeren.

Integratiespecialist

Het mooie vond ik dat ik zelf mocht kiezen welke kant ik op wilde. Ook omdat de QuandaGo opdracht nog even op zich liet wachten, koos ik voor integratiespecialist. Mijn opdracht bij Grant Thornton was om met het platform SQL Server Integration Services (SSIS) data vanuit verschillende applicaties naar Microsoft Dynamics door te zetten. Als snel werd ik hier ook gevraagd om ook een stukje requirement engineering op mij te nemen. Bij elkaar een mooie combinatie waar ik veel van geleerd heb.

Zaaksysteem.nl

Nadat de opdracht bij Grant Thornton teneinde liep zijn Marco en ik gaan zoeken naar een andere opdracht. Deze vonden we bij de gemeente Barneveld. Ze zijn hier bezig om processen over te zetten naar het platform Zaaksysteem.nl. Ik mocht meewerken aan het efficiënter en slimmer inrichten van de registratiefase van het proces. Hierbij hield ik rekening met gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en onderhoudbaarheid. Dit deed ik in een scrumteam met collega’s met verschillende expertises en ervaringen met scrum. Dit team was net opgericht, dus we waren allemaal nog aan het leren om samen te werken in een scrumteam. Gelukkig kon ik mijn ervaring met scrum delen.

Microsoft PowerApps

Naast de klantopdrachten deed ik ook nog een aantal interne projecten die allemaal te maken hebben met het verder verbeteren van de interne transparantie. Zo bouwde ik in Microsoft PowerApps een aantal apps, waarmee mijn collega’s maandelijks hun medewerkerstevredenheid over Younicorp en hun project kunnen delen. Verder kunnen ze met de app inzicht krijgen in Epic- en ontwikkelbudgetten. Waar ik nu aan werk is om via ons Microsoft PowerApps dasboard bijna real time inzicht te geven in omzet en winst. Dit zodat we op ieder moment weten hoe we er voor staan. En onze keuzes mede daarop kunnen bepalen.

Strategie?

En dan QuandaGo. Vanaf dag één was duidelijk wat de strategie is. Dat je af en toe een uitstap kan maken om andere dingen te proberen, vind ik heel gaaf en heeft enorm bijgedragen aan mijn ontwikkeling én werkvreugde. Wil je doorgaan met iets wat niet binnen de strategie past, dan moet daar een aparte B.V. voor komen. Daar waren Deniz en Marco ook heel duidelijk over. Voor nu is dat nog te vroeg. Maar wie weet ooit. En het is erg prettig dat er dus ook kansen zijn voor als je verder wilt kijken dan waar je nu in zit.

Conclusie

Mijn gevoel bij Younicorp na een half jaar? Al met al was mijn eerste half jaar bij Younicorp een uitdagende en positieve ervaring. Ik heb veel geleerd en heb genoten van de open werksfeer en de uitdagende opdrachten waar je zelf veel invloed op hebt. Ik ben dus blij dat ik dit avontuur aangegaan ben en verwacht hier de komende tijd nog mooie dingen te beleven.

Picture of Boy Thach

Boy Thach

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

Deep Democracy​

Met afstand de meest waardevolle Epic van afgelopen kwartaal: Deep Democracy. En hier lees je waarom het ook voor jou interessant kan zijn.   Herken je

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party