360 graden klantbeeld

Consumenten zijn veeleisender dan ooit. Ze gebruiken verschillende apparaten en meerdere kanalen om met jouw organisatie in contact te komen. Daarbij verwachten ze steeds een persoonlijke benadering én een snelle afhandeling. Tegen minimale eigen inspanning. Belangrijke ergernissen van consumenten daarbij zijn: lang moeten wachten, veel stappen moeten doorlopen en herhaaldelijk dezelfde informatie moeten geven aan verschillende medewerkers. Gaat dit niet goed, dan haken ze af en mis je kansen. Met een 360 graden klantbeeld voorkom je dit soort problemen en bereik je een veel hogere klanttevredenheid. 

Voordelen van een 360 graden klantbeeld 

Een 360 graden klantbeeld biedt belangrijke voordelen, zowel voor de klant als voor jouw organisatie. 

  • Door alle relevante klantdata uit verschillende systemen te bundelen, krijg je waardevolle klantprofielen waarmee je klanten een persoonlijke ervaring kunt bieden. Met bijvoorbeeld gepersonaliseerd aanbiedingen en next-best actions. Dat leidt tot meer transacties en een hogere conversie. 
  • Verder kan je met behulp van een integraal klantbeeld je processen efficiënter maken. Doordat medewerkers in één overzichtelijk dashboard werken kunnen ze sneller de juiste informatie vinden en daarmee de klant sneller helpen. Bovendien kun je de waarde van een klant eenvoudig vaststellen en je klantenservice daarop afstemmen. Iemand die veel bestelt krijgt bijvoorbeeld direct de klantenservice aan de lijn, terwijl klanten met een lagere waarde eerst worden doorverwezen naar de website. 
  • Goed inzicht in historische data en transacties maakt dat je voorspellingen kunt doen en juiste vervolgactie kan aanbieden. Zo ga je als organisatie van reactief naar proactief naar voorspellend en verras je de klant op een positieve manier. 

Hoe kom je tot een 360 graden klantbeeld? 

Om tot een goed 360 graden klantbeeld te komen moet je gedurende langere tijd informatie verzamelen over je klanten, over de verschillende kanalen heen zoals telefoon, e-mail, website, chat en socials .  

Het goed en eenvoudig verzamelen van klantdata staat of valt met de juiste tooling: steeds meer organisaties kiezen daarom voor het QuandaGo Connected Experience platform. Want met het QuandaGo Connected Experience platform bundel je klantcontacten, kennis en processen op één plek: 

  • Communiceer via meerdere kanalen met je doelgroep. Of het nu telefoon, e-mail of webchat is; alle interacties komen centraal binnen in een overzichtelijk dashboard. 
  • Uitgebreide rapportagemogelijkheden. Ontdek waar de knelpunten zitten en verbeter daarmee je processen. 
  • Bespaar tijd en geld door processen eenvoudig te automatiseren. Hierdoor kunnen je medewerkers zich richten op de lastigere taken die écht toegevoegde waarde bieden. 
  • Leg kennis centraal vast in de kennisbank en maak deze eenvoudig beschikbaar. Niet alleen voor medewerkers maar bijvoorbeeld ook als FAQ op je website.
  • Cloud-based: het platform is altijd en overal beschikbaar, zonder gedoe met lokale software-installaties en -updates. 

Ontdek het zelf 

Ontdek wat het QuandaGo Connected Experience platform voor jouw organisatie kan betekenen en vraag een vrijblijvende demo aan! 

Marc Smit

Marc Smit

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

Deep Democracy​

Met afstand de meest waardevolle Epic van afgelopen kwartaal: Deep Democracy. En hier lees je waarom het ook voor jou interessant kan zijn.     Herken

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party