Hoe overleef ik mijn eerste werkdag?

Eerste werkdag

Je eerste werkdag bij je werkgever, kan je die nog herinneren? Vaak zijn de standaard bezigheden; je nieuwe collega’s ontmoeten, laptop krijgen en inregelen, hopen dat al je accounts geregeld zijn, eerste meetings bijwonen en beginnen met inlezen en hopen op een inwerkplan voor de eerste tijd. Mijn eerste werkdag zag er wel even iets anders uit! Omdat het niet alleen voor mij maar voor heel Younicorp een bijzondere dag was; Het 2-jarig bestaansfeest!

Het 2-jarig bestaan

Zo’n feest is een geweldige start. Maar ook wel spannend. Mijn nieuwe collega’s had ik op eerdere Epic Friday’s al gezien waardoor de eerste-dag-ongemakkelijkheid wel meeviel. En toch, de hele dag en avond met je nieuwe collega’s en hun partners optrekken is best intensief. Gelukkig zijn het allemaal leuke mensen en voelde ik mij al snel op mijn gemak.

Feest in de Kas

De locatie en het weer zorgen ook voor een ongedwongen setting. Overdag de Epic Friday in de kas van Stadstuin Kweekland . Door het mooie weer warmde het daar wel snel op. Gelukkig was er veel groen op de locatie en konden we tussendoor heerlijk van het weer genieten. Bij aankomst hingen de Younicorp vlaggen al buiten. En was de kas versierd op z’n Younicorps. Olaf had een heerlijke lunch voor ons gemaakt, inclusief zelfgemaakte bitterballen, waarvoor hij drie dagen in de keuken had gestaan!

Het programma

Huiscoach Judith was ook van de partij en heeft een groot deel van het programma mogen doen. Bij een jubileum mogen er natuurlijk mensen in het zonnetje gezet worden. Judith had aan iedereen gevraagd mooie woorden voor Deniz en Marco voor te bereiden. Dat was een groot succes. Er was ook voor beide een mooi cadeau geregeld, een eenhoorn onesie. Echt geweldig!

+1

Aan het eind van de dag kwamen de +1’s binnen druppelen en is er met elkaar gedineerd. Het leuke was dat het leek alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Daarna was het aan Marco en Deniz om terug te kijken op de afgelopen 2 jaar inclusief Kahoot quiz met voor de winnaar, hoe kan het eigenlijk ook anders, een eenhoorn Piñata.

De avond

De avond hebben we met elkaar doorgebracht op de Rooftop-bar met prachtig uitzicht over Arhnem. Het was 1 over 12 toen ik de opmerking kreeg, Leonie je eerste werkdag is officieel voorbij, nu kan ik het vragen: Hoe vond je het? Ik kon niet anders dan zeggen dat het een prachtige eerste werkdag was, een mooiere start bij Younicorp had ik niet kunnen bedenken.

Aan de slag

De maandag erna had meer weg van een normale eerste werkdag. Om half negen de eerste call in. In het weekend had ik er wel voor gezorgd dat mijn laptop up en running was. Zodat dat ik daar kon verschijnen. Die laptop had ik namelijk tijdens het feest gekregen. En de allereerste Younicorp call missen, dat gaat mij niet gebeuren.

Na de call werd het tijd om echt te staren met inwerken én het volgen van de eerste QuandaGo trainingen. Om zo een vliegende start te maken bij ‘onze’ klanten met het QuandaGo platform. Mijn ‘toegewezen’ buddy Marc zorgt dat ik snel mijn weg kan vinden binnen Younicorp en binnen QuandaGo. Zodat ik de mensen nog beter leer kennen en inhoudelijk vragen meteen beantwoord worden. Super fijn!

Picture of Leonie Schoorl

Leonie Schoorl

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

Deep Democracy​

Met afstand de meest waardevolle Epic van afgelopen kwartaal: Deep Democracy. En hier lees je waarom het ook voor jou interessant kan zijn.   Herken je

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party