De kop is er af!

De eerste twee maanden bij Younicorp en de eerste twee weken bij MKB Brandstof zitten er op. Tijd om even kort terug te kijken.

Bizarre tijd

Wat een bizarre tijd om een nieuwe baan te beginnen. Op mijn wintersport voorafgaand aan mijn indiensttreding was Corona nog een ver-van-mijn-bed-show in China. Na twee “echte” afspraken met Deniz en Marco en een intake bij MKB Brandstof, is het gedaan met het fysiek samenkomen en proberen we de verschillende mogelijkheden van video conferencing uit. Gelukkig laat MKB Brandstof zich ook niet kisten door Corona en hebben zij het lef en de daadkracht om mijn opdracht daar 20 april te laten starten. Vooralsnog volledig op afstand.

De proeftijd voorbij

Bij Younicorp zit mijn proeftijd erop. En wat een prettige start was het. Natuurlijk hebben we het voor mijn start uitgebreid gehad over de beloften die aan de grondslag liggen van de organisatie. Maar het is toch altijd spannend om te zien hoe dit in de praktijk uitpakt. (stel dat er opeens een crisis uitbreekt :-)) Hoe zorg je dat naar je werk gaan net zo leuk is als op bezoek bij goede vrienden? Hoe doe je dat als er ook gewoon “dingen moeten” of de economische onzekerheid toeneemt?

Ja, dat werken in Younicorp teams komt voor mij, als eerste medewerker, nog niet zo goed van de grond. Maar de eerste “Epic Friday” staat. Ook het vertrouwen dat ik ervaar is heel fijn. En komt het nu door dat ik “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman aan het lezen ben? Of heb ik al die tijd de voordelen van zelfsturing niet willen zien?

MKB Brandstof, een  geweldige match!

En dan MKB Brandstof. Op Pega gebied in theorie een kleintje. En misschien is dat zo als je kijkt naar het aantal ontwikkelaars. Maar ik zie het als één van de grotere Pega klanten ter wereld. Want ik ken geen andere organisatie die zo’n groot deel van haar kernprocessen uitvoert volledig op basis van het Pega platform. En door de omvang van de organisatie kent iedereen de processen die zich in de organisatie afspelen. Hierdoor is iedereen zeer gedreven om hun werk goed te doen. Als je een foutje maakt ken je collega’s die hier hinder van (gaan) ondervinden allemaal persoonlijk.

Na twee weken begin ik de weg in de Pega applicaties langzaam te begrijpen en durf ik voorzichtig zelfstandig wat beheertaken op te pakken. Ik hoop en verwacht dat ik binnenkort de functioneel applicatiebeheerders echt wat kan ontlasten zodat er ruimte ontstaat om DevOps vorm te gaan geven.

En dan voor wat betreft zelfsturing en teamdynamiek. Natuurlijk verwachten we op dit gebied wat te kunnen brengen. Maar ongetwijfeld gaan we ook veel leren van de ervaring die binnen MKB Brandstof beschikbaar is. Want voor wat betreft zelfsturing liggen wij op één lijn. Een zeer enthousiasmerende win-win ligt hier voor het oprapen. Ik heb er nu al zin in!

Picture of Marco Bussemaker

Marco Bussemaker

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

Deep Democracy​

Met afstand de meest waardevolle Epic van afgelopen kwartaal: Deep Democracy. En hier lees je waarom het ook voor jou interessant kan zijn.   Herken je

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party