Wat werken bij Younicorp voor mij echt leuk maakt

Ik werk alweer bijna drie jaar bij Younicorp. Time flies when you’re having fun! 

Afwisseling

Bij Younicorp willen we dat werken net zo leuk is als op bezoek gaan bij goede vrienden. En met goede vrienden doe je leuke dingen. Het werk dat je doet, of de opdracht die je doet, moet je daarom ook gewoon leuk vinden. Ik hou van afwisseling. Het telkens ontdekken van een nieuwe omgeving binnen een nieuwe organisatie geeft mij veel energie. Evenals terugkomen bij een organisatie waar ik al eens ben geweest. Maar dan voor een andere opdracht. Ook vind ik het erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen en daarmee samen te werken.

In de afgelopen 3 jaar heb ik verschillende opdrachten mogen doen. Enkele voorbeelden van de rollen die ik heb uitgevoerd zijn die van Proces Consultant, Business Consultant/Analist maar ook meer naar de uitvoerende kant als Implementatie Consultant, waarbij ik daadwerkelijk een stuk software aan het inrichten was bij de klant. Dat is voor mij de maximale breedte van de dingen waar ik voor mijn werk interesse in heb. Ik zit graag aan de functionele kant in de IT, het moet mij niet te technisch worden.

Ik heb dit gedaan bij verschillende instanties in verschillende branches en voor verschillende platformen. Zoals bij een grote financiële instelling waar fraude moet worden bestreden. Bij een Ministerie waar allerlei medische registers worden bijgehouden en het (geautomatiseerd afhandelen van) klantcontact verbeterd moest worden. En nu bij een grote uitvoeringsinstantie waar ik me bezighoud met de Wet Open Overheid.

Zelf invloed op je opdracht

Binnen Younicorp doen we echt ons best om een opdracht te vinden die je ook echt leuk vindt. Daar heb je zelf ook voor het grootste deel invloed op. Zo kan je zelf zoeken naar wat jij een leuke opdracht vindt, binnen de strategische kaders die er zijn. Als je wil, dan helpen collega’s je om die ideale opdracht te vinden én in te koppen.

Binding verliezen

Een veel gehoord ding binnen de consultancywereld is dat je als medewerker de binding verliest met je “echte” collega’s. Dat je het gevoel hebt onderdeel te zijn van de klant-organisatie in plaats van je eigen bedrijf. Ook hier komen dan weer unieke punten van Younicorp naar voren. We proberen dat je minimaal met één collega samen op een opdracht zit. Omdat het goed is voor de binding maar ook omdat we zo onze Younicorp-waarden nog beter kunnen uitdragen.

Waar ik zelf het meest trots op ben is onze tweewekelijkse EPIC FRIDAY! Daar is op allerlei andere plekken al heel veel over voorbij gekomen, mocht je dat gemist hebben dan moet je daar ook zeker even over gaan lezen! Moraal is dat we elkaar om de vrijdag ontmoeten. Meestal doen we iets nuttigs en iets wat inspireert of leuk is. Zo zorgen we dat we ook met elkaar de verbinding blijven houden en ons bovenal Younicorper blijven voelen.

Beste beslissing ooit

Voordat ik in dienst kwam bij Younicorp wist ik niet dat het kon: een bedrijf waar het echt leuk werken is en we met elkaar bouwen aan de richting en de groei van Younicorp.

Op naar de volgende 3 jaar!

Picture of Frank Schothuis

Frank Schothuis

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

We stoppen met feedback geven!

De meest waardevolle Epic van dit kwartaal was die over aanspreken. Oftewel het geven van feedback. Vorig kwartaal hebben we Deep Democracy ingevoerd Deep Democracy

Sjaak Hoogstraaten

Enquête-antwoorden opslaan op de Case

Voor het meten en verbeteren van het serviceniveau kan na het sluiten van een Case in Salesforce een enquête worden gestuurd. Deze kan gestuurd worden

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party