Word niet de Sjaak!

Waar is Sjaak?! We hebben ‘m nodig!

Een aantal jaar geleden werkte ik als Manager bij een IT-bedrijf en had Sjaak ontslagen. De reden? Zijn salariskosten werden te hoog ten opzichte van zijn uurtarief. Na zeven jaar trouwe dienst ontsloeg ik hem. Zonder een greintje fatsoen.

Achteraf stom, maar gelukkig ook leerzaam. Sjaaks opleidingsbudget stond al een tijd op nul waardoor hij geen kans had zich te blijven ontwikkelen. Sterker, er werd al die tijd een beroep gedaan op zijn “verantwoordelijkheid” om geen opleidingskosten te maken omdat de winst onder druk stond. En ik heb inmiddels vaak gezien dat zodra het een bedrijf weer financieel voor de wind gaat, er weer mensen nodig zijn. Mensen met bergen kennis en ervaring zoals Sjaak. Want zij kennen het bedrijf, de klanten en de klantprocessen door en door.

Ik zie nu dat veel organisaties nu weer dit gedrag vertonen. Salarissen worden bevroren en opleidingsbudgetten worden gekort. Ondanks alle mooie praatjes en great-place-to-work-trofeeën is blijkbaar alles toch gericht op korte termijn winstmaximalisatie als het even wat minder gaat. En zijn medewerkers gewoon één van de middelen waarop hard bezuinigd wordt.

Ik heb het dan ook gehad met de micromanagers. Die korte-termijn winstjagers. De alles voor het bedrijfsbelang leiders. De kilo’s aan mooie woorden zonder beloften, en de niet uit te leggen strategieën en beslissingen.

Herkenbaar? Mooi!

Dan zitten we op één lijn. En daarom zijn we Younicorp gestart. 100% Pega. 100% anders. Met Younicorp laten we zien dat je een succesvolle organisatie creëert door het geven van vertrouwen en verantwoordelijkheid. En lol. Want dáár wil je werken. Dit is een bedrijf dat echt draait om en op jou!

Om dat meteen concreet te maken, zijn dit onze 10 beloften aan jou:

  1. Voor de groei en richting van Younicorp leunen we 100% op jou. Zelforganisatie is daarom voor ons vanzelfsprekend.
  2. De helft van de winst verdelen we onder jou en je collega’s. Want jij zorgt tenslotte ook voor het succes.
  3. Een dag in de week ben je bezig met experimenteren, kennis opdoen én delen. Natuurlijk gewoon overdag.
  4. Ieder jaar krijg je 10 dagen betaald verlof voor (bij)scholing en een flink persoonlijk opleidingsbudget.
  5. Je wordt gecoacht op houding, gedrag & groepsdynamiek door onze huiscoach Judith.
  6. Opdrachten bij klanten doe je nooit alleen maar altijd met collega’s.
  7. Als je wilt geef je trainingen aan collega’s in ons kenniscentrum. Of je coacht junioren in het veld of tijdens opdrachten in onze scrumfabriek.
  8. We zorgen voor inspiratie door sprekers uit te nodigen op kantoor. En we varen, rijden of fietsen met z’n allen naar evenementen, sessies en voorbeeldorganisaties.
  9. Ieder jaar zetten we zichtbare stappen op weg naar het meest inspirerende pand waar je ooit hebt (samen)gewerkt. Dit creëren we samen.
  10. Echt alles is transparant. Gewoon zodat je precies weet wat er speelt en daar proactief mee kunt omgaan.

We weten dat jij jouw vak het beste verstaat. Daarom zorgen wij ervoor dat de cultuur van zelforganisatie, continue ontwikkeling en ontplooiing in de haarvaten komen van onze organisatie. En natuurlijk dat jij projecten en opdrachten krijgt die passen bij jouw kennis, gedrag én werkgeluk.

Meer weten over werken bij Younicorp? Dat vertel ik je graag! Neem direct contact met mij op via marco.hout@younicorp.com of bel mij op 06 24 20 11 88

We spreken elkaar hopelijk snel!

Is dit interessant voor jouw netwerk?

Deel dan dit bericht en volg ons op LinkedIn!

Picture of Marco Hout

Marco Hout

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

Deep Democracy​

Met afstand de meest waardevolle Epic van afgelopen kwartaal: Deep Democracy. En hier lees je waarom het ook voor jou interessant kan zijn.   Herken je

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party