Heb je als consultant wel eens het gevoel gehad dat je meer binding hebt met het bedrijf waar je gedetacheerd bent dan het bedrijf waar je voor werkt? Of het gevoel dat je voor het bedrijf waarvoor je werkt voornamelijk een nummer bent, in plaats van een persoon?

Bij Younicorp heb ik dat gevoel helemaal niet. Hoe kan dat nu? Misschien heb je wel eens gehoord van onze Epic Fridays. Elke 2 weken op vrijdag komen we als bedrijf de hele dag samen. Deze dagen zijn voor ons heilig. Een mooi voorbeeld daarvan is dat ik, op een Epic Friday, training zou hebben voor de producten waarmee we werken. Belangrijk dus om mijn werk goed uit te voeren. Toen ik vroeg wat we daar mee gingen doen was het antwoord duidelijk: regel maar dat de training op een ander moment kan. Want jij bent op de Epic!

Wat verder heel erg voor de betrokkenheid zorgt, is dat we samen de koers van het bedrijf bepalen. Er is geen MT dat ons vertelt welke richting we op gaan. Dat bepalen we samen en iedereen mag daarover zijn mening inbrengen. Uiteindelijk wordt er democratisch besloten wat de uitkomst is. Of je het er wel of niet mee eens bent: je weet in ieder geval dat je mening is gehoord en waarom de keuzes gemaakt worden.

Het laatste punt dat ik nog wil benoemen is dat het toegejuicht wordt als je andere ambities hebt dan alleen je eigen opdracht. Hokjes denken is niet aan ons besteed. Zo moesten er in mijn eerste maand nieuwe Younicorp tassen komen (met vormgeving 2.0) waar ik mij met veel plezier tegen aan heb kunnen bemoeien.

Wil je meer weten over hoe wij Younicorp samen vormgeven of over mijn rol binnen Younicorp? Neem dan vooral contact met mij op via LinkedIn of via 06 16 61 73 07.

Leonie Schoorl

Mijn eerste werkdag

Toen mijn startdatum bekend was zag ik al snel dat dit een vrijdag was. Uittellend was ik er al snel achter dat het ook nog eens een Epic Friday zou zijn. Je kan niet op een passendere werkdag starten als Younicorper dacht ik. 

Dat bleek alleen wel te kunnen, het werd namelijk geen gewone Epic Friday maar een feestdag om het 2 jarige bestaan van Younicorp te vieren. Wil je weten hoe die dag verliep? Lees dan mijn blog! 

Epic Friday

Afwisselend is iedereen verantwoordelijk voor het episch maken van de Epic Friday. Nog niet zo lang geleden was mijn vuurdoop. Ergens best spannend, we hebben al zoveel leuke en inspirerende  dingen mogen doen als bedrijf en ik wilde mijn collega’s zeker niet teleurstellen. 

Bij de eerst te organiseren Epic is het leuk als je kiest voor iets wat bij jou past. De mensen die mij kennen zullen niet verbaast zijn dat ik opzoek ben gegaan naar iets creatiefs, maar wel zo dat iedereen het leuk kon vinden. Ik kwam uit op iets wat voor mijn collega’s maar ook voor mij onbekend terrein was, Graffiti spuiten (en natuurlijk wel op een legale manier ;-)) 

IMG-20221118-WA0001