SALESFORCE COMMUNITY & EVENTS!

Younicorp betreedt de Salesforce wereld!

Salesforce is een CRM platform met heel veel mogelijkheden. Het heeft daardoor enorm veel gebruikers. Daarbij hoort uiteraard ook een community.

Laat Salesforce nu een hele actieve community hebben. Daar maken wij graag deel van uit. Van het delen van kennis tot het opdoen van nieuwe contacten, iedereen binnen de Salesforce community staat daar voor open.

Usergroups

We hebben nu een aantal keer een usergroup bijgewoond in verschillende samenstellingen. Elke keer komen we enthousiast terug. Niet alleen door de leuke nieuwe contacten die we opdoen. Maar ook door de nieuwe inzichten die we weer mee naar huis nemen. Op deze events zijn Salesforce gebruikers, consultants, klanten, partners en developers te vinden. Daarmee is er altijd wel een goede gesprekspartner aanwezig. 

YeurDreamin’

Een heel speciaal event is YeurDreamin’. Een event wat door gebruikers georganiseerd en gehost wordt. Dit vond net voor de zomer in Brussel plaats. Door verschillende mensen werden we hierop geattendeerd en daar moesten we natuurlijk bij zijn! Dus kaartjes geregeld en op naar bruisend Brussel!

Younicorp staat natuurlijk ook bekend om onze Epic Fridays. Laat dit evenement nou precies op een Epic Friday vallen, dat moeten we dan natuurlijk wel combineren met elkaar. Dus zijn we een dagje eerder naar Brussel vertrokken om ook nog wat cultuur te kunnen snuiven. Dat betekende een hapje eten bij een typisch Belgisch restaurant, struinen over de Zuidmarkt om daarna af te sluiten met een episch ritje op de welbekende elektrische deelstep richting naar het hotel.

Het event

Na een prima ontbijt zoeken we de volgende ochtend alweer rond 8.00 uur de parkeergarage op om in de auto te stappen. Op een kwartiertje rijden van het hotel wordt het evenement gehouden op een industriële locatie, net buiten het centrum.

We worden enthousiast met applaus ontvangen (vanwege onze knaloranje Younicorp polo’s) door het YeurDreamin’ team en krijgen gelijk een naambordje en een goodiebag. Altijd leuk zo’n aandenken voor thuis.

Na een korte introductie door André van Kampen, waarin hij wat info gaf over het evenement en een kleine quiz op ons losliet, begon het bomvolle dagprogramma.

De keuze is reuze

De keuze is reuze. Dat leek wel het motto van YeurDreamin’ 2023. Alles was tot in de puntjes geregeld. Veel verschillende sprekers en onderwerpen. Verdeeld over 5 verschillende ruimtes waren er tegelijk sprekers te vinden over een diversiteit aan onderwerpen. Van een demo ChatGPT in SF workflow schema’s, Slack productiviteit tips, Microsoft 365 integratie met SF en Mastering Zoom workshops tot interactieve demo’s over hoe drones je leven kunnen redden. Je kon creatieve, inventieve workshops combineren met een leerzame workshop over de best practices in je vakgebied, dieper in de SF materie duiken en leren van ervaren collega’s van over de hele wereld. Met behulp van de Whova-app kon je makkelijk je eigen schema samenstellen en kreeg je netjes een herinnering wanneer een nieuwe sessie begon en waar je moest zijn.

De eerste ronde begon om 9 uur ’s ochtends en de laatste gezamenlijke sessie was om 17 uur. Een lange dag, maar ongelofelijk leerzaam en productief. Tussen de verschillende sessies door en tijdens de pauzes was er genoeg gelegenheid om te netwerken en andere ’trailblazers’ persoonlijk te leren kennen.

Keynote

Aan het einde van de dag was het aan David van Puyvelde (Senior Director Solution Engineering bij Salesforce) om de afsluitende keynote te geven en het evenement af te ronden. Een boeiende presentatie over de aankomende veranderingen op technologisch gebied. Natuurlijk kwamen AI en ChatGPT daarbij uitgebreid aan bod, aangezien dit toch wel de onderwerpen van de dag waren. Onthoud die term “Einstein GPT” maar goed! Daar staan nog mooie dingen te gebeuren.

Voldaan

Moe maar voldaan besluiten we om niet direct terug naar Nederland te rijden maar eerst nog even een hapje te eten bij een Thais restaurant. Op het terras in de zon bespreken we nog even wie we allemaal gesproken hebben, welke workshops interessant waren, hoe we deze dag hebben ervaren en wat onze volgende stappen in ons Salesforce avontuur gaan zijn.

Eén ding waar we het allemaal over eens zijn is dat we er volgend jaar zeker weer bij zijn en ook blijven deelnemen aan andere Salesforce events!

Picture of Frank Schothuis

Frank Schothuis

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

We stoppen met feedback geven!

De meest waardevolle Epic van dit kwartaal was die over aanspreken. Oftewel het geven van feedback. Vorig kwartaal hebben we Deep Democracy ingevoerd Deep Democracy

Sjaak Hoogstraaten

Enquête-antwoorden opslaan op de Case

Voor het meten en verbeteren van het serviceniveau kan na het sluiten van een Case in Salesforce een enquête worden gestuurd. Deze kan gestuurd worden

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party