Meegenomen uit Vegas

Werken kan niet altijd leuk zijn. Ik begin haast te denken dat ik een vraagteken achter de hiervoor geschreven zin moet zetten. Want ja, een trip naar Las Vegas en dat als werk, wie wil dat nou niet.

Voorbereiden op de toekomst

Met een handvol collega’s gingen wij dit jaar, voor het eerst mogelijk sinds corona, naar Las Vegas om Pega World Inspire te bezoeken. Het jaarlijkse evenement waar Pega je meeneemt in alles wat er aankomt om je voor te bereiden op de toekomst, met de nieuwste tools, technologie en inzichten.

AI omarmen?

Gedurende 3 dagen van de conferentie werd duidelijk dat AI een hele grote rol zal gaan spelen in de IT, heel interessant en ook gewoon super gaaf om te zien wat er allemaal al mogelijk is. Van een idee naar een werkend proces in luttele minuten, ik zeg: wauw.

Misschien enigszins beangstigend, maar ik omarm het idee dat mijn werk er morgen waarschijnlijk wel anders uit zal zien dan vandaag. 

Spaargeld weg

Mijn eigen doel in Las Vegas was duidelijk. Ik wilde naast het niet al mijn spaargeld verliezen aan het gokken en iets meenemen waarmee ik mijn huidige of misschien wel toekomstige klant kan helpen.

Pega GenAI is waarschijnlijk nog een stapje te vroeg voor wat men wil bereiken bij mijn project. Maar de nieuwe UI van Pega Cosmos werd al meermaals over gediscussieerd en er zijn ook al de nodige werkzaamheden voor gedaan.

Zoals het omzetten van oude schermen gebouwd met de Pega UI Kit naar Views die dan makkelijk omgezet kunnen worden naar Cosmos.  

Constellation

Wat had ik hier dan nog op in te brengen? Wat meer inzicht in dat deze weg niet de enige is die bewandeld kan worden. Maar dat we nu nog op een punt zitten waar in plaats van voor Cosmos te kiezen, ook een serieuze blik geworpen moest worden op Cosmos React. Ook wel Constellation genoemd.

Het deed mij dan ook goed dat hier naar werd geluisterd en een gedegen onderzoek is gestart of wij voor Cosmos of Constellation zouden moeten kiezen. Wie weet werk ik binnenkort wel met deze gave nieuwe front-end. 

Tot slot

Als enige afsluiter die ik kan verzinnen, zeg ik: Vegas hopelijk tot volgend jaar! 

Picture of Olaf Hoogenboom

Olaf Hoogenboom

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

We stoppen met feedback geven!

De meest waardevolle Epic van dit kwartaal was die over aanspreken. Oftewel het geven van feedback. Vorig kwartaal hebben we Deep Democracy ingevoerd Deep Democracy

Sjaak Hoogstraaten

Enquête-antwoorden opslaan op de Case

Voor het meten en verbeteren van het serviceniveau kan na het sluiten van een Case in Salesforce een enquête worden gestuurd. Deze kan gestuurd worden

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party