Quick wins in Salesforce

Wat jij nu kan doen zodat je nog blijere Salesforce gebruikers hebt!

Deze maand ben ik aan de slag gegaan bij Younicorp en start ik aan onze eerste Salesforce projecten. Als er al in Salesforce gebouwd is, kijk ik bij een nieuw project eerst naar de inrichting van de gehele Salesforce-omgeving. Daarbij merk ik dat met (vaak) enkele kleine aanpassingen, de snelheid en efficiëntie van de Salesforce-omgeving enorm verbetert.

Matige klantervaring?

Als Salesforce architect vind ik, natuurlijk, Salesforce een geweldig platform. Helaas merk ik dat hoe ik Salesforce ervaar niet altijd hetzelfde is als hoe klanten en gebruikers over Salesforce denken. Sommige gebruikers merken dat het wel erg lang kan duren voordat een update op een record verwerkt is, zoals een Account of Case. Het komt ook vaak voor dat er erg veel velden op een recordpagina bij elkaar staan, terwijl deze lang niet allemaal gevuld of nodig zijn. Wat leidt tot een onoverzichtelijk pagina. Gelukkig is er vaak wat aan te doen!

Snelle verbetering

Een Salesforce tool die hierbij kan helpen en die niet vaak gebruikt wordt is de Salesforce Optimizer. Door het runnen van de Salesforce Optimizer wordt vastgesteld op welke punten de Salesforce omgeving geoptimaliseerd kan worden. Hieronder volgen twee voorbeelden van verbeterpunten. Dit bevat dus lang niet alle mogelijke verbeteringen! Wil je de andere verbeteringen ook weten, stuur mij dan een bericht via sjaak.hoogstraaten@younicorp.com. Ik help je graag verder!

Twee mogelijke verbeterpunten

  1. Wat veel voorkomt is dat de geautomatiseerde processen van de Salesforce omgeving al een tijd niet zijn aangepast. Oudere omgevingen hebben mogelijk nog WorkFlow rules. Een paar jaar geleden was Process Builder nog dé tool voor automatisering met een configuratietool. Ondertussen wordt Process Builder uitgefaseerd en kan je echt niet meer om Flow heen. Als er nog actieve Process Builder of Workflow rules zijn kunnen deze worden vervangen door Flow om de laadtijd na een insert of update te verbeteren. Bij het vervangen kan er ook worden gekeken of sommige van de oude processen nog steeds relevant zijn! Door deze tests van Salesforce Well Architected wordt bevestigd dat de laadsnelheid na een update flink verbetert door gebruik te maken van Flow!
  2. In de loop der tijd kan het gebeuren dat er steeds meer velden bij komen op veelgebruikte objecten zoals Accounts en Cases. Wellicht staan al deze velden ook nog op de layout, terwijl ze al tijden niet meer gebruikt worden of noodzakelijk zijn. Wij kunnen een snelle scan doen om te analyseren welke velden dit zijn en zo de layouts van pagina’s verbeteren, door velden te verwijderen die niet of nauwelijks gebruikt worden. Zijn er velden die bijna nooit gevuld zijn maar die wel belangrijk zijn, dan kan er gebruik gemaakt worden van de dynamische page layout, zodat bepaalde velden alleen zichtbaar zijn wanneer ze relevant zijn. Daarnaast kunnen we ook helpen bij het opstellen van een governance model om te voorkomen dat het weer (langzaam) dezelfde kant op gaat.

Aan deze twee voorbeelden zie je dat het kan helpen om je huidige Salesforce omgeving eens onder de loep te (laten) nemen, want dat kan al een groot verschil maken in de efficiëntie van de omgeving. Een efficiëntere inrichting kan een hoop frustratie bij medewerkers voorkomen en zorgen voor gelukkigere medewerkers.

Bij Younicorp geloven we dat gelukkige medewerkers ook zorgen voor gelukkige klanten en voor een betere kwaliteit van werk. Daarom helpen wij jou ook graag verder met het verbeteren van je Salesforce inrichting!

Picture of Sjaak Hoogstraaten

Sjaak Hoogstraaten

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

Deep Democracy​

Met afstand de meest waardevolle Epic van afgelopen kwartaal: Deep Democracy. En hier lees je waarom het ook voor jou interessant kan zijn.   Herken je

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party