Mijn eerste Younicorp maanden

Mijn vuurdoop bij Younicorp startte vorig jaar. Ik deed mee aan een Epic Friday die ook dienst deed als laatste sollicitatieronde 🤞. Voorafgaand had ik al twee “officiële” online sollicitatiegesprekken gevoerd én het conceptcontract al in mijn achterzak. Toch maakte dat deze dag niet minder spannend.

Wat een dag

Het werd een dag met discussies over de visie en de kernwaarden van Younicorp. Met presentaties door architecten (van 🏚️🏡🏠) die ons inspireerden met mogelijkheden van mobiele-  en zeecontainerkantoren. En met het spelen van ‘Among us’. Natuurlijk was er ook het ultieme beslismoment: gaan we samen het Younicorp-avontuur aan.

Eerst contract. Dan pas derde sollicitatiegesprek?!

We geloven dat je beter overeenstemming over het arbeidscontract kan hebben voor de start van de laatste sollicitatieronde. Op deze manier kunnen we ons focussen op waar het echt om draait: de sollicitant echt goed leren kennen. En direct met elkaar proosten zodra er een Younicorp strijder bij is aan het einde van de dag🍾🥳. Het gaf mij een prettig gevoel dat je na de ‘ja ik wil’ niet nog een (semi) ongemakkelijk gesprek moet voeren over arbeidsvoorwaarden.

Je hoort er meteen bij

De tijd tussen tekenen en de startdatum in januari was fors. Maar Younicorp liet mij niet los. Tijdens één van de Youncorp Epics in november werd ik verrast met een rit in een Mercedes SLS 🏎️. En dat  terwijl ik nog helemaal niet in dienst was. Ook pakte Marco mij in met een super startpakket zodat ik de eerste werkdag direct en goed voorbereid aan de slag kon.

Wakker worden

Omdat de droom van dat verplaatsbare kantoor nog steeds leeft maar nog geen werkelijkheid is, startte ik 4 januari vol enthousiasme vanuit huis. Met een verse kop koffie in mijn Younicorp-mok en de warme Younicorp-sokjes  🧦 aan mijn voeten.

Mijn enthousiasme op dag één werd niet meteen door iedereen gedeeld. De naweeën van de vakantie en natuurlijk van Oud en Nieuw maakte dat het voor sommigen nog net iets te vroeg was ook enthousiast te starten. Gelukkig trok dat snel bij 🙃

Naar de klant

Ik heb mij de eerste week volledig mogen focussen op de Pega CSA training. Om vervolgens in week twee te starten bij MKB Brandstof. Zo’n eerste week bij MKB Brandstof bestond voornamelijk uit introductiegesprekken en een luisterend oor zijn in de meetings. We werken bij MKB Brandstof met het voor mij vertrouwde Scrum. Een fijne structuur om ook in deze thuiswerkperiode elkaar dagelijks even te spreken en mijn MKB-collega’s te leren kennen.

Ja, Pega CSA

Nu, twee maanden verder, maak ik onderdeel uit van het dagelijks beheer en pak ik daarnaast stories uit onze sprint op. Het is mooi om te ervaren dat je met DevOps zowel in waarde kan bijdragen aan het beheer als het ontwikkelen van nieuwe features. Daarnaast heb ik inmiddels mijn CSA certificering te pakken 💪. Zonder het sparren met de Younicorp-collega’s was dat naast het inwerken bij MKB Brandstof niet gelukt. Dus dank daarvoor jongens! Mede daardoor kriebelt het nu al weer om ook voor mijn CSSA te gaan 🤓.

Younicorp weekaftrap

De maandagochtend ‘aftrap’ en donderdagse ‘cooldown’ met Younicorp-collega’s houden mij, naast de tweewekelijkse Epics, goed verbonden met Younicorp. Deniz spreek ik daarnaast bijna wekelijks in zijn rol als coach. En Marco komt met enige regelmaat in de lucht voor een gezellige lunchwandeling. Zelfs wanneer je het niet verwacht staan die twee ineens bij elke collega op de stoep met een hightech knikkerbaan of iets anders ‘nutteloos’ 😉. Gewoon omdat het kan.

Epic Friday’s

De meeste Epics zijn online geweest vanwege de geldende maatregelen in verband met Covid. Met online escaperooms, een foute eenhoorn-bingo en een heuse pubquiz hebben we tot nu toe elke Epic enorm met elkaar gelachen. Eind januari zijn we bij elkaar gekomen voor een Epic waarbij we samen met onze huiscoach Judith hebben gewerkt aan onze samenwerking in het team. De theorieën van Tuckman en Lecioni kwamen aan bod en waren voor ons ook heel herkenbaar. Daarnaast gaat het aanspreken en uitspreken net wat makkelijker als je fysiek bij elkaar bent.

Tot slot

Het voelt als een warm bad, werken bij Younicorp. Met fijne collega’s die elkaar willen en durven aan te spreken. Die plezier maken en hebben. En er samen aan trekken om afspraken te overtreffen. Dit moest ik van Marco zeggen. Maar het is gelukkig ook echt waar 😇.

Wil je ook?

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Marco. We zoeken collega’s die geloven in onze missie om te bewijzen dat je een succesvoller bedrijf bent als iedereen met net zoveel plezier naar het werk gaat als op bezoek bij goede vrienden. Bel hem op 06 24 20 11 88 of stuur een bericht naar werkenbij@younicorp.com.

Picture of Romy Kock

Romy Kock

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

Deep Democracy​

Met afstand de meest waardevolle Epic van afgelopen kwartaal: Deep Democracy. En hier lees je waarom het ook voor jou interessant kan zijn.   Herken je

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party