Mijn eerste Younicorp maanden

1 mei kwam ik officieel in dienst bij Younicorp. Ik herinner mij het nog als de dag van gisteren: het was een heerlijk zonnige zaterdag. Dus ik kon mijzelf nog even lekker opladen om de maandag erop in het diepe te springen bij MKB Brandstof, toch? Nee dus. Ik kreeg eerst nog twee weken de tijd om Younicorp, de way-of-working en mijn nieuwe collega’s beter te leren kennen. En om nog even rustig aan te doen.

Chatbot

Maar helemaal achterover zitten is niks voor mij. Gelukkig werd mij meteen het vertrouwen geschonken dat ik mijn tijd wijselijk zou besteden. Bijna dagelijks had ik contact met mijn buddy Romy. Samen met haar ontstond het geniale idee om onderzoek te doen naar de chatbot-functie van Pega. En hier vervolgens iets mee te maken in ‘Younicorp stijl’. 

Chatbot

De Epic Friday’s

Waarom maar eens per paar maanden een teamuitje doen als het ook veel vaker kan?! Elke twee weken zitten we met de hele club op een andere inspirerende locatie. Hier bespreken we de agendapunten van de afgelopen tijd en hebben we eens in de zoveel tijd coaching sessies. Maar daar later meer over. Het feit dat iedereen zijn zegje mag doen over (belangrijke) beslissingen vind ik heel bijzonder. Het geeft een gevoel dat iedereen gelijk is en feitelijk is dat ook gewoon zo bij Younicorp. We timmeren samen aan de weg en willen er een enorm succes van maken. Maar wat maakt deze vrijdagen dan episch, nou omdat we gewoon bijna elke keer iets tofs doen met elkaar….En daarna natuurlijk lekker aan het bier!

Even over werk praten

Uiteraard stond ik te popelen om aan de slag te gaan en was heel enthousiast om mijn nieuwe MKB-brandstof collega’s te spreken en leren kennen. Vanaf dag één voelde dit voor mij al als het stappen in een warm bad. De eerste dagen stonden vooral in het teken van één op één gesprekken met de teamleden, wat praktische informatie en de Confluence pagina´s doornemen om op de hoogte te zijn waar we staan en hoe te komen naar het ultieme doel: al ‘onze’ ondernemers in 2025 klimaatpositief onderweg laten zijn.

Time to shine

Na ongeveer een halve week inlezen en kennismaken was het tijd om te laten zien wat ik kon. Het plan lag al klaar. Het document managementsysteem was toe aan een versie 2.0. Tot op heden had ik nog weinig gewerkt met externe systemen en REST connecties. Dus uiteraard was ik super enthousiast om in deze materie te duiken. Gesterkt door Pega goeroe Marco Bussemaker doken Romy en ik hier vol bovenop en drie maanden verder kunnen we met trotst zeggen dat we hier iets heel moois hebben neergezet. Hierna kwam ik in het team dat de dienstverlening uitbreidt met onder andere (elektrisch) tanken in Europa.

En dan dit nog

Bij Younicorp heerst een cultuur dat warmte uitstraalt. Een soort familiegevoel waardoor iedereen net even dat stapje extra wil zetten. Voor zichzelf en voor de rest van het team. Dit komt, denk ik, doordat daarop gestuurd wordt. Het is niet alleen een belofte het anders te doen maar ook werkelijk daad bij woord. En hoe wordt daar dan op gestuurd? Persoonlijke gesprekken met elkaar en vaak vragen hoe het echt gaat. En ook echt een team willen zijn. Dit word ondersteund door onze kernwaarden én de periodieke team coaching sessies met onze huiscoach Judith.

Toekomst

Ik kan met blijdschap zeggen dat mijn keuze om over te stappen naar Younicorp de juiste voor mij bleek te zijn. Het is een hechte club en we hebben grote ambities. Ik heb 100% vertrouwen dat het gaat lukken.

Picture of Olaf Hoogenboom

Olaf Hoogenboom

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

We stoppen met feedback geven!

De meest waardevolle Epic van dit kwartaal was die over aanspreken. Oftewel het geven van feedback. Vorig kwartaal hebben we Deep Democracy ingevoerd Deep Democracy

Sjaak Hoogstraaten

Enquête-antwoorden opslaan op de Case

Voor het meten en verbeteren van het serviceniveau kan na het sluiten van een Case in Salesforce een enquête worden gestuurd. Deze kan gestuurd worden

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party