Die Epic Friday, dat kost toch handen vol geld?  ​

Bij Younicorp hebben wij om de week op de vrijdag een Epic Friday. We komen 26 keer per jaar bewust bij elkaar om nieuwe dingen te doen. Te experimenteren. De koers van Younicorp te bepalen. Elkaar te enthousiasmeren en te motiveren Én vooral ook om heel veel plezier te maken. Elke keer op een andere locatie. Soms met gastsprekers of workshops en ongeveer zeven keer per jaar met een sessie van onze huiscoach Judith om onze teamdynamiek verder te verbeteren.  

Leren door rouleren 

De organisatie van een Epic Friday wordt gedaan door de voorzitter en de Epic Master. Dit zijn rollen die rouleren, elke keer is een ander koppel aan zet om de dag te organiseren. 

Mooie bijkomstigheid is dat iedereen binnen Younicorp zo ervaring opdoet met het voorzitterschap én het organiseren van een event. Die ervaring passen we ook weer toe in ons werk. Waardoor ook klanten hiervan profiteren.

Collectieve creativiteit 

Door de Epic Fridays komen we werkelijk door het hele land. Onze gezamenlijke creativiteit wordt volop ingezet om elke keer weer een nieuwe epische locatie te vinden. Waar we vol enthousiasme en energie de Epic houden. Af en toe is het ook leuk om iets in de buurt van je eigen woonomgeving te organiseren. En je eigen hobby’s te verwerken in de activiteiten die we doen. 

Zo leren we elkaar nog beter kennen en worden we ook elke keer verrast door bijzondere omgevingen en activiteiten. Met name de activiteiten staan me vaak bij. Zoals het trial rijden op een echte trialmotor. Wandelen met alpaca’s. Waterskiën. Onmogelijke escaperooms. Zeilen op het schip van Marco Bussemaker. BBQ-en muziekworkshop. Body surfen. Of een eigen bordspel maken Het is werkelijk waar veel te veel om op te noemen. 

Niet alleen maar leuk 

Zijn we dan alleen maar aan het lol trappen? Tuurlijk niet. Younicorp is een professionele club. We proberen zoveel mogelijk plezier te maken tijdens ons werk. Maar de Epic heeft ook bijna altijd een serieus karakter. Waarbij we nuttig werk doen en belangrijke beslissingen nemen die richting geven aan de koers van ons bedrijf.  

Ook de activiteiten op een Epic Friday hebben vaker een serieuzere invalshoek. Zoals hackathons. Een sprekers over crypto en zakelijke web3 toepassingen. Zakelijke toepassingen voor E-sports. Experimenteren met AI. Maar ook het uitwerken van proposities voor Pega, Salesforce en Quandago.  

Meer dan eens behandelen we ook uitdagingen bij onze klanten waarmee we onze collectieve creativiteit en denkkracht gebruiken om onze klanten verder te helpen.  

Zelf heb ik het geluk dat ik er al vanaf het begin bij ben. Bij de start van Younicorp, toen we nog maar met z’n drieën waren en nog geen klanten hadden, begonnen we al aan dit aspect van onze cultuur. We hadden direct al de grootste lol op een Epic en de meest creatieve ideeën werden bedacht waarmee we verder aan Younicorp gingen bouwen. 

Chicago U-turn 

Ik herinner me nog een bewuste Epic waarbij we gingen stunt rijden met BMW’s. Een tikkeltje spannend, maar al snel deden we de Chicago U-turn. Dat is de bewuste ‘move’ in Amerikaanse actiefilms waarmee de hoofdpersoon in een auto achtervolging ontsnapt door eens flink aan de handrem te trekken en in tegengestelde richting weg te racen met de nodige wheelspins en opwaaiend stof en rook. Heel spectaculair dus.  

Maar meestal hadden we serieuze besprekingen over de strategie en de groei van Younicorp. En onze missie om werk net zo leuk te maken als op bezoek gaan bij goede vrienden.  

Hoe kan dit financieel uit? 

Dit is steevast de vraag de die ik krijg. Ik snap het ook wel. Want we investeren veel in onze manier van werken. Het gemiddelde bedrijf gebruikt waarschijnlijk hetzelfde budget voor één of twee bedrijfsuitjes per jaar. Dus 26 keer is dan inderdaad een fors verschil. 

Ik zal er heel eerlijk over zijn. We hebben vooraf niet doorgerekend of dit wel uit kan. Vanuit onze visie geloven we er heilig in dat het Younicorp meer oplevert dan het kost.  

Omdat we elkaar hiermee enthousiast en gemotiveerd houden. We elkaar blijven verassen. Omdat plezier maken enorm belangrijk is want je besteedt veel tijd van je leven aan werk. Omdat dit bijdraagt aan het binden en boeien van elkaar. En aan betrokkenheid en motivatie om Younicorp samen groter en professioneler te maken.  

De conclusie is; kennelijk kan het uit! Vanaf het eerste jaar is Younicorp al een winstgevend bedrijf. Een genuanceerder antwoord is dat ik niet denk dat Younicorp net zo succesvol zou zijn als we de Epic Friday’s niet zouden hebben. Het is één van de unieke kenmerken waardoor het extra bijzonder en leuk is om bij Younicorp te werken. Het helpt ook met de werving en het behouden van getalenteerde collega’s.  

Deze creatieve en verassende dagen maken ook dat we weer volledig opladen, met elkaar in verbinding staan en daarmee ons werk nog beter kunnen uitvoeren voor onszelf en voor onze klanten.  

De financiële investering… is het meer dan waard. 

Wil je meer weten over Younicorp en onze Epic Fridays, dan hoor ik dat heel graag! 

Picture of Deniz Uygun

Deniz Uygun

Doorlezen?

Meer blog artikelen

Marco Hout

Deep Democracy​

Met afstand de meest waardevolle Epic van afgelopen kwartaal: Deep Democracy. En hier lees je waarom het ook voor jou interessant kan zijn.   Herken je

Kom je ook bij ons werken?

Bij younicorp draait het op en om jou!

Afbeelding office party